Innbundet
Utgivelsesår: 2023
288 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205564251

Bra kokt

En kjærlighetshistorie om mat, punk og vennskap

Christopher Haatuft er mest kjent fra superrestauranten Lysverket i Bergen, og i denne boken byr han på retter han lager både i restaurantene sine og til flokken sin. Christopher forteller også åpenhjertig om kokkelivets utfordringer og matens gleder.   
Pris 449,00

Som femtenåring ble Christopher knepet i sprengstofftyveri, og skrev etterpå en skolestil om betasuppe fra pose som allegori på hvor kjipt livet kan være når man må stå til rette for idiotien. Lite visste han om at skolestilen skulle bli avgjørende for karrierevalget, og at han etter hvert skulle ende med et lite restaurantimperium i hjembyen Bergen. 

Tretti år senere er boken om hvordan han gikk fra å være punker til gourmetkokk, klar – ispedd en god dose deilige oppskrifter fra livet som vinsnobb i Paris via pisket kjøkkenslave i New York og endelig til kjærligheten til sjømat hjemme i Bergen. Her finner du hverdagslige oppskrifter som bergensk fiskesuppe og fried chicken, pizzaoppskrifter fra Hoggorm, snobbete kaviaroppskrifter fra Lysverket og ikke minst – hvordan lage din egen paprikachips! 

«Christopher er din storebror og læremester – en Gordon Ramsey-figur, men så cool at han ikke er drittsekk.» Andreas Viestad 

««Glimrende sjangerhybrid fra Bergens store kokke-sønn» og gir den ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ «Dette var fyldige, annerledes smaksbomber av ypperste klasse. Seks hjerter til oppskriftene i «Bra kokt», en bok som vil glede alle kokker som liker å få skryt for maten» «Bra kokt» har en snedig komposisjon som gjør at den både er for snobber som kun vil ha eksklusive råvarer i øvre prisklasse, og vanlige folk med passe god råd» «Bra kokt» er en pedagogisk og grundig lærebok hvor hobbykokker som meg får masse praktiske tips og råd om hvordan forbedre sine kokkekunster»»

Gro Jørstad Nilsen