Om mat og helse 8-10

Mat og helse er et praktisk fag, men også et fag som gjenspeiler sentrale utfordringer i vår tid. Gjennom arbeidet med faget skal elevene reflektere rundt eget kosthold, og rundt hvordan mat og kosthold er nært knyttet sammen med lokale og globale utfordringer. De skal få utvikle praktiske ferdigheter og oppleve mestring og glede i faget. 

  • Tekster, filmer og oppgaver som tar opp hygiene, kosthold og helse.
  • Innhold som tar opp problemstillinger knyttet til helseinformasjon, reklame og selvbilde.
  • Praktiske oppskrifter og filmer som viser en rekke redskaper og teknikker.
  • Kunnskap om bærekraft og industrimat, som elevene trenger for å kunne reflektere selvstendig og kritisk.

Prøv gratis 

 

Samarbeid med The Flying Culinary Circus

verdens første omreisende kokkegruppe

Elevene skal ikke bare lese og reflektere. De skal få muligheten til å bli inspirerte og være kreative. Derfor har vi samarbeidet med Mathias Herseth Spieler, kokk og deleier av firmaet The Flying Culinary Circus.  

Gjennom en rekke filmer viser Mathias elevene både hvilke redskaper de bør benytte seg av på et kjøkken, og hvilke matlagingsteknikker de bør beherske. I tillegg presenterer vi elevene for oppskrifter. Disse kan elev og lærer ta utgangspunkt i for å utvikle elevenes praktiske ferdigheter i faget. 



Digitale læremidler

Se våre nye pakkeløsninger: 
Les mer om Gyldendal Skolestudio

Pakkeløsning for ungdomstrinnet