![Digg Thai 1 Pad thai](https://cdn.gyldendal.no/media/uw0m43ca/digg-thai-1.jpg?quality=80)
![Emilie Sweet’N Spicy Søtpotet Bowl](https://cdn.gyldendal.no/media/wvtpglcp/emilie-sweet-n-spicy-soetpotet-bowl.jpg?quality=80)
Sweet’n spicy søtpotet-bowl
3 porsjoner | Vegetarisk | Glutenfri
2 søtpoteter
1 ss olivenolje
2 bokser sorte bønner
1 pakke tacokrydder
1 dl vann
Smakfull quinoa
2 dl tørr quinoa
5 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
Syltet rødløk
2 rødløk
1 dl eddik
1 dl sukker
1 dl vann
Chipotledressing
1 boks kesam
2 ss chilimajones
valgfri mengde spinat
- Sett ovnen på 200 °C.
- Vask og tørk søtpotetene slik at du kan bruke skallet. Del dem i to på langs. Drypp olivenolje på innsiden av søtpotetene, smør dem godt inn, og legg dem med innsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i ca. 40 minutter.
- Hell av vannet på de sorte bønnene og stek dem i en stekepanne med litt olje i 2–3 minutter. Tilsett tacokrydder, stek videre i 2 minutter. Tilsett deretter vann og la det småputre til bønnene er blitt saftige uten å bli tørre. Ha dem over i en beholder.
- Skyll quinoaen og ha den over i en kjele med vann og grønnsakbuljong og kok opp. Rør ut buljongterningen. La det småkoke under lokk i 15–18 minutter, eller til vannet er borte og quinoaen har «spiret».
- Skrell rødløken, kutt den i tynne skiver og ha over i et glass med lokk.
- Kok opp eddik, sukker og vann og kok til sukkeret er oppløst. Hell over rødløken og la den stå i kjøleskapet i minimum 1 time før bruk, og helst natten over.
- Bland sammen ingrediensene til chipotledressingen, og ha i et glass.
- Når søtpoteten er blitt karamellisert i kantene, er den ferdig. Del i 2 cm store kuber.
- Del quinoaen, søtpoteten og de stekte bønnene i tre porsjoner, og ha porsjonene i hver sin matboks. Tilsett valgfri mengde spinat og syltet rødløk i matboksen samme dag som den skal spises, og ta med deg glasset med dressing. Dermed er denne luksus-lunsjen klar til servering. Pynt med valgfrie urter.
Vil du ha flere digge oppskrifter?
Sunnere livsstil gir deg en steg-for-steg-guide til en balansert livsstil, og med 80 digge oppskrifter.
Skal du klare å opprettholde en sunn livsstil kan du ikke være for streng mot deg selv, mener mat-influenser Emilie Voe Nereng. Det viktigste er å få et godt forhold til deg selv og et bevisst forhold til maten du spiser, og å forstå hvordan andre faktorer som søvn, relasjoner og aktivitet også påvirker hvordan du har det.
![Sunnere Livsstil Sunnere Livsstil](https://cdn.gyldendal.no/media/hwedoowu/sunnere-livsstil.jpeg?quality=80)
![Digg Thai 1 Pad thai](https://cdn.gyldendal.no/media/uw0m43ca/digg-thai-1.jpg?quality=80)
Populær gatemat i Thailand, overraskende enkelt å lage hjemme.
![Airfryday Med Bok Buffalo wings](https://cdn.gyldendal.no/media/3ztpezfl/airfryday-med-bok.jpg?quality=80)
Buffalo wings
Kyllingvinger er alltid en slager!
![Aichas Middelhavsmat Carpaccio Carpaccio av melon](https://cdn.gyldendal.no/media/ly5dlznv/aichas-middelhavsmat-carpaccio.jpg?quality=80)
Carpaccio av melon
Søt og saftig vannmelon er perfekt å kombinere med salte smaker.
![Skvallerkål Curry Skvallerkål-curry](https://cdn.gyldendal.no/media/bhjfeg3d/skvallerkaal-curry.jpg?quality=80)
Skvallerkål-curry
Enkel og velsmakende! Oppskrift fra "Vilt godt".
![Banner Thaisommer Mesterkokkens Thaisommer](https://cdn.gyldendal.no/media/ckndb1sj/banner-thaisommer.jpg?quality=80)
Mesterkokkens Thaisommer
Da pandemien rammet og restauranten ble stengt, dro kokk Terje Ommundsen hjem til sitt eget kjøkken og begynte å...
![Eggerøre 3 Sulten på påskebrunsj?](https://cdn.gyldendal.no/media/1bfn0331/eggeroere-3.jpg?quality=80)
Sulten på påskebrunsj?
Kokk Jan Ivar Nykvist deler ideer fra kokeboka Sulten til den perfekte påskebrunsjen med familie og venner. Hva er...
![Tacokrydder Verdens beste tacokrydder](https://cdn.gyldendal.no/media/0qhdv1yr/tacokrydder.jpg?quality=80)
Verdens beste tacokrydder
Lag et magisk tacokrydder fra kokeboken Sulten!
![Skikkelig Norsk Fårikål Fårikål på 30 minutter](https://cdn.gyldendal.no/media/rrojm3rl/skikkelig-norsk-fårikål.jpg?quality=80)
Fårikål på 30 minutter
Lag fårikål året rundt, og det bare på 30 minutter!
![Kjøttsuppe Kremet kjøttsuppe med sprøstekt kjøttdeig](https://cdn.gyldendal.no/media/cflewibb/kjoettsuppe.jpg?quality=80)
Kremet kjøttsuppe med sprøstekt kjøttdeig
Hva passer bedre på en regntung eller kjølig dag enn en kremet, fyldig kjøttsuppe?
![Aicha Cæsar Potetsalat Cæsar potetsalat](https://cdn.gyldendal.no/media/kdgn1lzt/aicha-caesar-potetsalat.jpg?quality=80)
Cæsar potetsalat
Så enkelt kan man gjøre en potetsalat! Oppskrift fra "Aichas salatfantasier".