Skvallerkål-curry
Denne suppen er enkel å lage og smaker veldig godt!
Er du litt skeptisk til å bruke ugress i maten, er dette en bra begynnerrett fordi skvallerkålsmaken blir litt borte i den deilig sterke currysmaken.
Det fine med skvallerkål er at det er en utømmelig kilde med en god smak som minner litt om persille og selleri. Du kan variere med annet grønt eller ugress hvis du vil, eller blande flere ulike – meldestokk, brennesle og løvetann passer godt. Stekte kyllingbiter passer også godt hvis du savner proteiner.
4 porsjoner
2 gule løk
1–2 kinesiske hvitløk
110 g thai yellow currypaste (ett glass)
1 ½ liter kylling eller grønnsakkraft
1 boks hakkede tomater, 390 g
5 dl kokosmelk
1 ts sukker
1 stor eller 2 små søtpoteter
ev. 2 limeblader
1 boks kikerter, 230 g
1 liter skvallerkål
1 potte koriander
rapsolje til steking
peanøtter til topping
rømme til topping
lime til topping
Kutt løken i biter og stek den blank i litt olje i en stor kjele. Tilsett finhakket hvitløk og currypaste. Jeg brukte gul thaicurrypaste, men rød funker også bra. La det frese litt sammen før du tilsetter kraft, hakkede tomater og kokosmelk. Smak til med litt sukker. Kutt opp søtpotet i terninger og la dem koke i curryen til de er møre. La limeblader koke med, hvis du har. Renn imens av kikertene, og kutt eller riv skvallerkålen i grove biter. Tilsett kikerter og skvallerkål og bland inn en neve koriander til slutt. Server med frisk koriander og hakkede ristede peanøtter. En skvis med lime og en klatt med rømme er alltid godt, hvis du liker det.
NB!
Currypaste varierer i styrke fra de ulike produsentene, så smak deg frem.
Tips
Hvis du dropper rømme og bruker grønnsakkraft, har du en vegansk skvallerkålcurry. Du kan variere med annet grønt hvis du vil – meldestokk, brennesle og løvetann.
La deg inspirere av Anne Mæhlums fantastiske matbilder og hennes enkle oppskrifter.
Her får du en smakebit av boka.