Oppskrift fra boka "Digg thai"

Pad thai

Populær gatemat fra Thailand

Pad thai er populær gatemat i Thailand. Retten består av risnudler, egg, tofu og en skarp tamarindsaus. Du kommer til å bli overrasket over hvor lett det er å lage den hjemme. Jeg har forenklet oppskriften noe og brukt ingredienser som er lett å få tak i i vanlige dagligvarebutikker. Det eneste du kanskje må lete litt etter, er en god tamarindsaus. Ferdig tamarindsaus får du kjøpt hos grønnsakhandlere og i asiatiske dagligvarebutikker.

4 porsjoner

200 g kyllingfilet, i tynne skiver
150-200 g risnudler
100 g scampi, renset
nøytral olje, til steking
2 hvitløkfedd, finhakket
2 sjalottløk, finhakket
100 g tofu, kuttet i små strimler
2 egg, sammenvispet
2 vårløkstilker, i tynne strimler
100 g bønnespirer

Pad thai-saus

1 dl tamarindsaus
½ dl sukker
½ dl fiskesaus

Tilbehør

peanøtter
chili, i skiver
lime

Fremgangsmåte

Start med å legge nudlene i en bolle med lunkent vann. La dem ligge i ca. 20 minutter.

Lag sausen ved å koke opp tamarindsausen sammen med sukker og fiskesaus.

Stek scampien på sterk varme i olje og ta den ut av pannen når den er ferdig.

Fres hvitløk og sjalottløk i samme panne i 30 sekunder, før du har i kylling og tofu. Stek til gyllen og gjennomstekt.

Ha i nudlene og rør inn pad thai-sausen. Rør fort og godt et par ganger til nudlene har trukket til seg sausen. Bruk en stekespade og skyv nudlene til side i pannen, og tilsett de sammenvispede eggene. La det steke i ca. ½ minutt, og rør deretter eggene inn sammen med nudlene.

Ha i den stekte scampien og rør et par ganger til. Anrett vårløk og bønnespirer.

Dryss over hakkede peanøtter og chili (kan sløyfes) – og server umiddelbart sammen med noen limebåter. 

Tips: Ønsker du en vegetarisk versjon, kan du erstatte kylling og scampi med enda mer tofu

Digg thai

Enkel thaimat fra Warunees kjøkken

Lær kunsten å lage autentisk thaimat med enkle oppskrifter tilpasset hverdagen.

Digg Thai er din guide til thaikjøkkenets rike smaker og varierte retter, tilgjengelig rett fra din lokale butikk. Bli med Warunee Bolstad, en selvlært kokk med røtter i restaurantverdenen, på en kulinarisk reise.

I Digg thai finner du et utvalg retter laget med lett tilgjengelige ingredienser. Selv de eksotiske sausene og krydderne er nøye utvalgt for lett å kunne skaffes i velassorterte dagligvarebutikker.

 

Les mer om boka

Enkel thaimat du kan lage til hverdags

Warunee Bolstad, forfatter av Digg thai, har bodd i Norge i hele sitt liv, og vet hva nordmenn liker og har lyst til å lage.

Her får du noen flere oppskrifter fra boka.

Relaterte artikler

Mesterkokkens Thaisommer

Mesterkokkens Thaisommer

Da pandemien rammet og restauranten ble stengt, dro kokk Terje Ommundsen hjem til sitt eget kjøkken og begynte å...
Sulten på påskebrunsj?

Sulten på påskebrunsj?

Kokk Jan Ivar Nykvist deler ideer fra kokeboka Sulten til den perfekte påskebrunsjen med familie og venner. Hva er...
Cæsar potetsalat

Cæsar potetsalat

Så enkelt kan man gjøre en potetsalat! Oppskrift fra "Aichas salatfantasier".