Kremet kjøttsuppe med sprøstekt kjøttdeig
En kremet, fyldig kjøttsuppe toppet med sprøstekt kjøttdeig og eple, er en knallrett som passer ekstra godt på en regntung eller kjølig dag.
INGREDIENSER
600 g kjøttdeig (du kan også bruke karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig)
3 gulrøtter
100 g sjampinjong
3 sjalottløk
100 g sellerirot
100 g poteter
50 g smør
7 dl kjøttkraft
1 ts timian
2 dl fløte
1 dl solsikkeolje
1 grønt eple
salt og pepper
SLIK GJØR DU
Skrell og kutt gulrøtter, sjampinjong, poteter, sellerirot og sjalottløk i små biter. Legg alt i en kjele sammen med halvparten av kjøttdeigen og alt smøret. Brun lett i 2-3 minutter. Tilsett kjøttkraft og timian. Kok alt i 30 minutter til grønnsakene er møre, tilsett fløte og kjør med en stavmikser til du får en kremet og glatt suppe. Smak til med salt og pepper.
Stek resten av kjøttdeigen på sterk varme i en stekepanne med solsikkeolje, kjøttet skal bli helt sprøtt. Kutt eplet i tynne strimler. Anrett suppen med crispy kjøttdeig og eple og drypp over litt sesamolje.