Klinisk kommunikasjon i sykepleie
I denne boken vil teoretisk kunnskap om kommunikasjon omsettes til klinisk praksis. Grunnleggende kunnskap om kommunikasjon sees i sammenheng med ulike pasientgrupper: foreldre med barn innlagt på nyfødtintensiv, barn, ungdom, voksne med kroniske lidelser, personer med psykiske lidelser og rus, eldre personer og personer i livets siste fase. Boken inneholder også et kapittel om kommunikasjon ved hjelp av tolk.
De ulike kapitlene er skrevet av erfarne klinikere, forskere og undervisere med spesiell kompetanse i og et brennende engasjement for relasjon og kommunikasjon mellom sykepleier og pasient i den gitte konteksten. Boken er bygget opp med kliniske eksempler for å gjøre innholdet lettere forståelig, samt refleksjonsspørsmål. Boken er skrevet for bachelorstudenter i sykepleie, men flere kapitler kan også være nyttige for studenter i videreutdanning så vel som fagskole.
Denne utgaven av boken er beriket med lenker til filmer og aktuelle podkastepisoder (se QR-kode på klaffens innside.
««Et spor som følger gjennom boken, er hvordan sykepleieren kan og bør nærme seg pasienten for å avdekke hva som er den enkeltes behov knyttet til kommunikasjon. Forfatterne løfter frem viktigheten av å se mennesket og individet bak sykdommen»»